Must haves

Babyshower organiseren

babyshower

Babyshower inspiratie en tips

Sinds een paar jaar is het organiseren van een babyshower helemaal hip. Maar hoe organiseer je een leuke babyshower die past bij jouw persoonlijke stijl? Wij geven je een paar tips voor het organiseren van een geweldige babyshower.

Kies een babyshower thema

In Amerika zijn babyshowers een traditie. Decoratie staat in een Amerikaanse babyshower centraal. En hier zijn ze dan ook erg goed in geworden. De ruimte waarin de babyshower wordt gegeven wordt tot in de puntjes afgestijld. En daar houden wij van. Kies voor je eigen babyshower een thema, dat kan ook iets abstracts zijn zoals een kleur thema. Wat betreft kleur hoef je absoluut niet alleen uit roze en blauw te kiezen.

Babyshower activiteiten

Maak een planning voor je babyshower. Wat ga je op die dag doen? Het is natuurlijk een beetje suf als je babyshower uitloopt is een saai zit feestje. Vaak zien we dat er spelletjes gedaan worden, maar dat begint ook een beetje afgezaagd te worden. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een babyshower lunch. Je nodigt je familie en vrienden dan uit om s'middags te komen lunchen. En ben je slim dan vraag je je zus of vriendinnen om je daarbij te helpen. En lunchen doe je dan natuurlijk in stijl, door de lunchtafel tot op in de puntjes te decoreren in het door jou uitgekozen thema. Serveer lekkere hapjes en mini sandwiches.

Babyshower buffet tafel

In een Amerikaanse babyshower staan de 'Baby shower buffet tafels' centraal. Dat is een tafel die je helemaal versierd in het thema dat je hebt uitgekozen. Op een babyshower buffet tafel staan lekkere hapjes, bedankjes om weg te geven, en mooie accessoires zoals een vaas met mooie bloemen. De babyshower buffet tafel wordt een echte eyecatcher en is sfeer bepalend voor jouw babyshower.

Uitnodigingen en bedankjes

Je gasten nodig je uit in stijl. Maak zelf creatieve uitnodigingen in de stijl van jouw thema. Amerikanen gaan hier helemaal los in. Mooi versierde kaarten in nog mooiere enveloppen worden verstuurd naar de gasten. En aan het einde van jouw babyshower geef je ze een "goodie bag" mee. Dat is een tasje met leuke bedankjes. Denk hierbij aan snoepjes, cremetjes, make up en iets wat past bij jouw thema.

Babyshower Tips

Een babyshower kan soms best duur worden. Probeer daarom zoveel mogelijk zelf te doen met hulp van vriendinnen. Die willen je vaak maar al te graag helpen bij het organiseren van je babyshower. Zo betrek je zo ook weer bij je zwangerschap. Decoraties hoeven ook niet duur te zijn. Kijk bij een kringloopwinkel voor mooie vazen op je buffet tafel en kijk eens in je eigen kasten wat je zelf hebt staan aan decoratie. Door ergens al een roze strik aan toe te voegen krijg je al snel een echt babyshower gevoel.

Babyshower inspiratie op Pinterest

Kijk voor meer inspiratie ook eens op ons Pinterest board. Daar staan leuke ideeen voor een geslaagde babyshower.

Must Haves
knoopkussen
knoopkussen
cocobelt
cocobelt
washand
washand
lulujo
lulujo
dubatti one
dubatti one
joolz
joolz
pure igo
pure igo
joolz
joolz
difrax
difrax
draagdoek
draagdoek
Maxi Cosi Rodifix
Maxi Cosi Rodifix
ledikant
ledikant
badcape
badcape
wasmiddel
wasmiddel
buikbalsem
buikbalsem
inbakerdoeken
inbakerdoeken
Must Haves
Super schattig babyjurkje
babyjurkje Inch By Inch maakt super schattige brijwerkjes voor baby's.
babykamer lampion
babykamer Lampionnen zijn helaal trendy dit jaar voor in de babykamer. Hang ze op of zet ze neer.
Joolz